Generovanie úryvku na čítanie pomocou AI

Obsah

Pokrok v čítaní prináša ďalšiu fantastickú novinku, aj keď len v beta verzii, možnosť vygenerovať úryvok na čítanie. Doteraz ste mohli vytvárať priradené úlohy na pokrok v čítaní s využitím vlastného Word alebo PDF dokumentu, prípadne využiť knižnicu textov, ktoré sú dostupné v angličtine. Najnovšie Microsoft prináša generatívnu umelú inteligenciu (Azure Open AI) aj do tvorby úryvkov na precvičovanie čítania.

Samozrejme, najviac funkcionalít je podporovaných pre anglický jazyk, avšak samotné generovanie textu funguje aj v slovenskom jazyku. Určite sa potešia aj učitelia cudzích jazykov, pretože toto generovanie je dostupné až v takmer 60 jazykoch – vrátane španielčiny, nemčiny, taliančiny, poľštiny, maďarčiny, ukrajinčiny atď.

Okrem jazyka si môžete zvoliť tému, z akej oblasti sa vygeneruje text, vek dieťaťa a aj dĺžku generovaného textu. Angličtina podporuje aj definovanie náročných slov vhodných na precvičovanie.

Ako môžete vidieť na obrázku, generovaný text je iba preložený do slovenčiny, takže pri každom vygenerovanom texte je potrebná revízia.

Samotný text viete upravovať, prípadne raz zvýšiť alebo znížiť zložitosť generovanej pasáže.

Následne stačí už iba kliknúť na tlačidlo použiť pasáž a text na precvičovanie čítania pomocou funkcie Pokrok v čítaní je hotový 🙂

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn