Microsoft Forms prináša 5 letných noviniek

Obsah

Microsoft nelení ani v lete a prináša Vám 5 letných noviniek v Microsoft Forms.

#1 Prezentovať

Kliknutím na funkciu prezentovať kvíz, získate špeciálny pohľad na samotný kvíz. Pomocou QR kódu sa žiak/respondent pripojí ku kvízu a vy v reálnom čase všetci vidia, aké je percentuálne rozdelenie hlasov medzi možnosťami. Respondenti nevidia, kto ako hlasoval a vy na záver môžete nechať ukázať správnu odpoveď. Tento formát ponúka rýchle podanie spätnej väzby pre učiteľa, či študenti pochopili danú časť učiva a zároveň ponúka priestor na dovysvetlenie témy.

#2 Prezentovať v PowerPointe

Ak ste fanúšik PowerPoint prezentácií a chcete ich ozvláštniť o interaktívne kvízy, funkcia prezentovať prichádza aj ako doplnok priamo do vašich PowerPoint snímkov. Takto sa už nemusíte prepínať medzi prezentáciou v aplikácii PowerPoint a kvízom v aplikácii Forms.

#3 Uloženie odpovede

Pripravili ste dlhší dotazník alebo kvíz, počas ktorého chcete, aby žiaci vyhľadávali informácie na internete alebo v školskej knižnici? Doteraz by sa žiaci trápili, lebo odpovede v kvíze by sa im vymazali, no prichádza nová funkcia v podobe uloženia odpovede.

#4 Úprava odpovede

Odpovedali ste na kvíz alebo formulár a chceli by ste svoju odpoveď opraviť? Funkcia úprava odpovede ponúka žiakom/respondentom pohodlne upraviť svoju odpoveď. Toto je obzvlášť užitočné ak ste pripravili registračný formulár a respondent po odoslaní odpovede zistí, že sa pomýlil v niektorom z údajov (napríklad e-mail).

#5 Vylepšenie okna pri vytváraní kvízu v priradených úlohách

Ak používate Priradené úlohy v Microsoft Teams viete, že vytváranie úloh typu kvíz bolo občas náročné, pretože všetky Vaše kvízy boli na jednom mieste a občas sa v nich ťažko orientovalo. Preto Microsoft prináša vylepšenie okna na vytváranie tohto typu priradených úloh. A takto sa v nich ľahko zorientujete.

Pozrite si celé video 🙂

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn