Predstavujeme vám Poznámkový blok pre učebné predmety ako doplnok do OneNote

Obsah

Poznámkový blok pre učebné predmety spoločnosť Microsoft prvýkrát predstavila v októbri 2014 a hneď od júna 2015, keď v USA začína nový školský rok zaznamenal obrovský úspech v podobe 400 000 učiteľov používajúcich túto technológiu a 3,5 milióna študentov, ktorých do Poznámkového bloku pridali. Microsoft OneNote tím v spolupráci s inovatívnymi učiteľmi z celého sveta a vďaka ich cennej spätnej väzbe, vyvinuli nový doplnok do OneNote s názvom Poznámkový blok pre učebné predmety

Ako doplnok získať?

Na stránke www.onenote.com/classnotebook kliknite na zelené tlačidlo s názvom Stiahnuť doplnok Poznámkový blok pre učebné predmety.

01

Po stiahnutí a nainštalovaní spustiteľného súboru sa vám vo OneNote zobrazí nová záložka s názvom Poznámkový blok pre učebné predmety, ktorá obsahuje zaujímavé možnosti.

02

Z obsahovej stránky sú k dispozícii funkcie:

  • Distribuovať stranu

04

Vami alebo študentom vytvorenú stránku môžete kedykoľvek distribuovať buď všetkým študentom, alebo môžete využiť Individuálnu distribúciu konkrétnym študentom.

  • Distribuovať novú sekciu

Potrebujete všetkým študentom vytvoriť hromadne novú sekciu? Pomocou tejto funkcie tak urobíte vďaka pár klikom.

05

  • Distribuovať knižnicu obsahu

Vďaka tejto funkcii môžete už vytvorenú knižnicu obsahu distribuovať do iných poznámkových blokov. Môžete to využiť pri zakladaní nových ročníkových blokov alebo keď učíte paralelne vo viacerých triedach.

Funkcia Revidovanie študentov vám poskytuje pohodlný prehľad jednotlivých prác medzi študentmi. Najprv si vyberiete, v ktorej sekcii sa daná stránka nachádza a následne si vyberáte stránku, ktorého žiaka si chcete prezrieť.

06 07

V časti Spravovanie sa nachádzajú známe funkcie Vytvárača poznámkových blokov pre triedu:

  • Vytvoriť poznámkový blok pre učebné predmety
  • Pridať alebo odstrániť študentov 
  • Pridať alebo odstrániť učiteľov
  • Získať prepojenia na poznámkový blok

Časť Zdroje ponúka ďalšie zaujímavé doplnkové informácie.

So všetkými vyššie uvedenými funkciami sa OneNote stáva aj naďalej silným nástrojom na zefektívnenie vyučovacieho procesu. Sme veľmi nadšení, že doplnok je dostupný na stiahnutie aj v slovenčine a veríme, že budete rovnako nadšení ako my!

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn