Poznámkový zošit pre učebné predmety prináša novinky: rodičovský prístup či rozdelenie študentov do skupín

Obsah

OneNote poznámkový zošit pre učebné predmety sa stáva stále viac a viac populárnou pomôckou vo vyučovacom procese. Pozrime sa na to, čo nové pre nás OneNote tím pripravil.

Učitelia môžu ododnes ľahko a jednoducho vygenerovať odkazy (iba pre zobrazenie) pre rodičov, ktorí takto získajú prístup ku knižnici obsahu a zošitom ich detí alebo rozdeliť študentov do skupín

Ako získať tieto novinky? V Office 365 si vyberieme ikonku ClassNotebook. Na stránke pre vytváranie zošitov alebo pridávanie študentov vyberieme možnosť Spravovať poznámkové bloky.

Pri každom zošite sa vám zobrazia dve nové funkcie:

  • vygerenovanie prístupu pre rodičov
  • špeciálne práva pre konkrétnych študentov.

Prepojenia pre rodičov

Rodičom detí môžete vygenerovať prístupy pre dve funkcie:

1.Študentské poznámkové bloky

Prístup k študentským blokom môžete vygenerovať , napríklad iba pre integrovaných študentov.

Výberom študenta z rozbaľovacej rolky sa vygeneruje odkaz iba pre jeho individuálny poznámkový blok v rámci triedy.

Samozrejme môžete vygenerovať odkazy na poznámkové zošity všetkých študentov.

Kliknutím na Získať prepojenia sa vygenerujú odkazy pre každého jedného študenta, a tie si môžete stiahnuť aj vo formáte Excelovskej tabuľky.

2.Knižnica obsahu

Okrem individuálnych častí pre jednotlivých študentov vášho poznámkového zošita môžete prideliť rodičom aj prístup ku Knižnici obsahu a to s právami iba na čítanie. Rodič si tak môže pozrieť, aké materiály ste deťom sprístupnili a čo sa na hodinách preberalo.

Kliknutím na ľavú záložku s názvom Knižnica obsahu sa nám zobrazí možnosť vygenerovania prepojenia.

V príprade, že už nechcete, aby rodičia mali prístup či ku knižnici obsahu ale aj k individuálnym zošitom, kedykoľvek môžete tento prístup Odstrániť.

Rodič ako hosť má možnosť si zošit zobraziť priamo vo svojom prehliadači.

Rozdelenie študentov do skupín v priestore na spoluprácu

Druhou novinkou je pre učiteľa naozaj veľmi užitočná funkcia a to rozdelenie študentov do skupín v priestore na spoluprácu.

Kliknutím na Práva v priestore na spoluprácu môžete vytvoriť nové sekcie a zadefinovať študentov, ktorí túto sekciu vidia. Ostatní študenti túto sekciu nevidia, hoci je v priestore na spoluprácu.

Takýmto spôsobom si študentov môžete rozdeliť do skupín a každej skupine vytvoriť samostatnú sekciu s tým, že ostatní študenti túto sekciu nevidia. Môžete využiť aj možnosť, že študenti majú prístup k ostatným sekciám, ale iba na čítanie ak to typ vášho projektu vyžaduje.

Pri každej sekcii máte aj ikonku pera, ktorá vám kedykoľvek dovoľuje pridať alebo odstrániť študenta zo skupiny alebo môžete po ukončení projektu dodatočne zapnúť zobrazenie sekcií pre ostatných študentov.

 

Vďaka týmto novinkám, vylepšeniam, môžete do poznámkových zošitov prizvať aj rodičov, ktorí tak získajú lepší prehľad o vyučovaní na hodine alebo ako si študent plní svoje domáce úlohy a v priestore na spoluprácu môžete flexibilne vytvárať podskupiny a priestory pre ne podľa typu projektru či spolupráce, ktorý práve spoločne tvoríte.

Dajte nám vedieť v komentároch ako vám tieto vylepšenia pomohli vo vašom vyučovacom procese 🙂

 

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn