Čo nové ponúka prehliadač Microsoft Edge?

Obsah

V aprílovej aktualizácii operačného systému Windows 10, ktorá má názov Creators update, webový prehliadač Microsoft Edge ponúka nové, zaujímavé funkcie.

Odloženie kariet na neskôr

Kedykoľvek, keď máte otvorené karty, ktoré by ste chceli opäť neskôr otvoriť, použite ikonku okienka so šípkou (vľavo hore). Karty sa premiestnia do špeciálneho priestoru, ktorý si otvoríte ikonkou dvoch okien (vľavo hore) a zároveň môžete karty obnoviť.

Vyhľadanie potrebnej karty

Potrebujete sa rýchlo zorientovať v otvorených kartách? Máte otvorených viac kariet z jednej webovej lokality? V paneli s názvami kariet, veľa ikonky plus (ktorá otvorí novú kartu) sa nachádza ikonka šípka dole, ktorá vám zobrazí ukážky všetkých kariet naraz.

Importovanie záložiek a údajov

Svoje záložky, heslo, históriu prehliadania môžete jednoducho preniesť z ibných prehliadačov do Microsoft Edge. Kliknutím na možnosť Ďalšie (tri bodky), vyberieme možnosť Nastavenia, potom Importovať z iného prehliadača, zvolíme prehliadať a klikneme na Importovať.

Čítanie elektronických kníh v prehliadači

Ak ste zaregistrovaní na portáli Microsoft Virtual Academy, prostredníctvom odkazu https://mva.microsoft.com/ebooks si môžete stiahnuť elektronické knihy vo formáte .epub zadarmo a potom čítať priamo v prehliadači Microsoft Edge. Vyskúšajte aj vlastné .epub elektronické knihy.

Rozšírenia

Kliknutím na Ďalšie (tri bodky) si vyberieme možnosť Rozšírenia, čím získame prehľad o našich už získaných rozšíreniach, alebo máme tam aj odkaz na získanie ďalších rozšírení z Windows Obchodu.

Translator

Po stiahnutí rozšírenia Translator stačí navštíviť stránku v cudzom jazyku a kliknutím na ikonku tohto rozšírenia sa stránka automaticky preloží. Podporovaných je až 50 jazykov sveta.

OneNote Web Clipper

Vybraním tohto rozšírenia rýchlo a jednoducho si pošlete obsah webovej stránky do svojich poznámok.

Office Online

Toto rozšírenie vám umožní priamy prístup k súborom balíka Office bez ohľadu na to, či sú uložené online alebo v počítači.

Využite tieto novinky a pracuje viac efektívne.

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn