Výučbové nástroje Microsoft prinášajú ďalšie novinky

Obsah

Výučbové nástroje Microsoft každý rok prinášajú balíček noviniek a vylepšení. Ako sa píše na oficiálnej stránke týchto nástrojov: “Výučbové nástroje od spoločnosti Microsoft sú bezplatné nástroje, ktoré implementujú osvedčené techniky na zlepšenie čítania a písania používateľov bez ohľadu na ich vek alebo úroveň ich schopností.” Poďme sa pozrieť na pridané novinky.

#1 Imerzná čítačka v správach v aplikácii Microsoft Teams

V aplikácii Microsoft Teams ste mohli imerznú čítačku doteraz nájsť iba v súboroch aplikácií Office Online. Pre lepšie čítanie správ bola imerzná čítačka najnovšie integrovaná aj do správ a konverzácií.

Imerzná čítačka v Microsoft Teams

#2 Zameranie na riadok pre Word

Zameranie na riadok pomáha študentom sústrediť sa na jeden alebo viacero riadkov rozsiahleho textu. Táto funkcia bola pridaná do výučbových nástrojov Microsoft v roku 2017, kedy sme vás o tom informovali v článku Výučbové nástroje prinášajú aktualizáciu pre OneNote, Word a Outlook. Po roku prichádza teda zameranie na riadok do aplikácie Word, ktorú máte nainštalovanú na svojom počítači.

Zameranie na riadok si v aplikácii Word zapnete tak, že prejdete na kartu Zobraziť a v sekcii imerzné nástroje vyberte Výučbové nástroje. Zobrazí sa vám nová karta, kde nájdete tlačidlo Zameranie na riadok.

Táto funkcia bude postupne používateľom priradená v priebehu jesene, preto je možné, že túto funkciu vo svojej aplikácii Word ešte nevidíte.

#3 Office Lens na iOS

S najnovšou aktualizáciu aplikácie Office Lens pre iPhone alebo iPad si môžete nastaviť farebnú schému podobne ako pri aplikáciách Word, OneNote či Outlook.

Office Lens na iOS

#4 Automatická detekcia jazyka

Pri opírovaní textu z internetových stránok alebo iných zdrojov sa nezachovajú údaje o tom, aký je to jazyk. Často sa tak stávalo, že ak ste si skopírovali text jedného jazyka do zošita vo OneNote, tento text bol nesprávne označený ako anglický.

S novinkou, ktorá pribúda do Imerznej čítačky, text bude automatický rozoznaný na pozadí. Táto automatická detekcia bude podporovaná v 45 jazykoch a bude dostupná v aplikáciách Word Online, OneNote Online, OneNote pre Windows 10, OneNote iPad a OneNote Mac.

#5 Word na iPhone podporuje čítanie nahlas

Ak používate iPhone, môžete si nechať prečítať dokument aj cez mobil.

Word na iPhone podporuje čítanie nahlas

#6 Písmo Comic Sans

Písmo Comic Sans sa teší popularite hlavne medzi mladšími žiakmi a učitelia často preferujú toto písmo kvôli podobnosti písanému písmu. Väčšina ľudí s problémami učenia dokonca prejavili preferenciu práve pri tomto písme. A preto prichádza aj do Imerznej čítačky.

Písmo Comic Sans

 

Čo hovoríte na tieto vylepšenia? Využiteje ich aj počas vašich vyučovacích hodín? My už sa teraz tešíme, čo nové zase Výučbové nástroje Microsoft prinesú.

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn