Surface Go – dokonalý pracovný partner na cesty

Obsah

Včera spoločnosť Microsoft predstavila nové Surface zariadenie s názvom Surface Go. Je to najlacnejšie Surface zariadenie, ktorého cena začína už na 399 dolároch. Je dostupný v dvoch konfiguráciách – lacnejšej a drahšej. Drahšia konfigurácia vás vyjde už na 549 dolárov. Zatiaľ obe konfigurácie podporujú len Wi-Fi, ale LTE verzia by mala prísť neskôr v tomto roku. Zariadenia Surface sú známe svojou skvelou produktivitou a tú nájdete aj v Surface Go napriek jeho veľkosti. Surface Go nie je len najlacnejšie Surface zariadenie, ale aj najmenšie.

Najmenší, najľahší a najdostupnejší Surface notebook

Výkon a konektivita v tak malom zariadení dodáva produktivitu a štýl, pre ktorý je rada Surface tak známa. S váhou iba 0.52 kg a hrúbkou 8.3mm, Surface prináša prenosný výkon v 10 palcovom vyhotovení.  Začínajúc na cene 399 dolárov prináša väčšiu dostupnosť s kvalitami, ktoré sú pre rad Surface notebookov typické.

Surface Go ponúka úchvatný displej s vysokým rozlíšením, ktorý podporuje Surface Pero s 4096 levelmi citlivosti tlaku, rýchlou odozvou a presnosťou pri písaní poznámok a kreslení. Dopredu nakalibrovaný displej pôsobí jemne na oči používateľa pri práci a ponúka aj žiarivo vysoký kontrast pri editovaní fotiek, pozeraní filmov, alebo vytváraní designu.

V móde portrét (na výšku), počítač naskenuje obrazovku vo formáte väčšiny školských učebníc, a vo formáte krajina (na šírku) naskenuje strany v rade za sebou. S podobnou veľkosťou ako zošit, písanie poznámok na Surface Go je pohodlné a intuitívne.

Výhody notebooku ale pohodlie 10” tabletu

Zariadenie je poháňané procesorom Intel Pentium Gold 4415Y 7. generácie v dizajne bez ventilátora, ktoré ponúka výdrž až deväť hodín na batérii. Surface divízia spoločnosti Microsoft úzko spolupracuje so spoločnosťou Intel na optimalizácii výkonu a výdrže batérie pre najdôležitejšie úlohy, ktoré ľudia vykonávajú každý deň.

Možnosť spúšťania aplikácií balíka Office na tomto zariadení je jednou z vecí, ktorá bola rozhodujúca, keď bol Surface Go navrhovaný – produktivita aplikácií, ktoré sú používané pre prácu alebo školu, pre oddych, čítanie alebo sledovanie záznamov na Netflixe alebo Hulu.

Surface Go prichádza aj s novým krytom Signature Type, ktorý bol vytvorený na mieru pre Surface Go, zahŕňa dizajnové prvky, ktoré dávajú používateľovi najlepší možný zážitok z písania, s ergonomickým rozstupom kláves . Má tiež veľa možností nastavenia a Windows Precision Trackpad, ktorý podporuje päťbodové gestá s viacerými prstami. Môžete si pripojiť aj novú myš Surface Mobile Mouse, aby ste pracovali tak, ako vyhovuje vám.

Pod vstavaným stojanom s možnosťou otvorenia až o 165 stupňov sa skrýva zadná kamera s rozlíšením 8 megapixelov. Kamera Windows Hello vám zároveň umožňuje známe, rýchle a bezpečné prihlásenie pomocou rozpoznávania tváre.

Konektivita Surface Go pozostáva zo Surface Connect, USB-C 3.1, konektor slúchadiel a čítačku kariet MicroSD . Všetky sú navrhnuté tak, aby vám pomohli byť produktívnejší, či už študujete v knižnici, pracujete v lietadle alebo zdieľate svoj obsah v zasadacej miestnosti na monitore 4K.

Surface Go sa bude predávať v dvoch konfiguráciách:

RAM 4GB 8GB
Úložisko 64GB 128GB
Cena $  399 $  549

Surface Go je skvelé zariadenie pre ľudí v pohybe, hlavne vďaka svojej veľkosti a váhe. Zaujme aj svojou lákavou cenou, ktorú ocenia obzvlášť študenti.

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn