Planner

Tri novinky, ktoré prináša Microsoft Planner

Obsah

Microsoft Planner je aplikácia v Office 365, ktorú môžete využívať ako na plánovanie vlastného času pre lepšiu produktivitu alebo organizovanosť. Túto aplikáciu zároveň môžete využívať aj na plánovanie školských projektov či manažovanie pracovných úloh.

Po dlhšom čase sa aplikácia Planner dočkala pár vylepšení. Tri novinky nájdete už teraz vo svojich účtoch v prípade, že používate Office 365 a štvrtú očakávame už čoskoro. Z akých noviniek sa teda môžete tešiť?

1. Zobrazenie typu Plán

Ak pridáte novú úlohu na Panel a nastavíte jej čas začiatku, alebo ukončenia, automaticky sa vám zobrazí v novom zobrazení typu Plán, ktorý je veľmi podobný kalendáru, ktorý poznáme z bežnej praxe.

Zobrazenie typu Plán Microsoft Planner

Medzi jednotlivými zobrazeniami sa môžete veľmi elegantne prepínať v hornej časti obrazovky.

Menu typov zobrazení

V prípade, že ste vytvorili úlohu, ktorej ste nepriradili čas začiatku alebo ukončenia, táto úloha sa vám zobrazí ako nenaplánovaná v pravej časti zobrazenia typu Plán. Potiahnutím konkrétnej úlohy na konkrétny deň v kalendári sa úloha automaticky nastaví na dátum, ktorý ste vybrali.

Nenaplánované úlohy

2. Filter úloh

Druhou novinkou, ktorú prináša Microsoft Planner je možnosť Filtrovania úloh.

Úlohy môžete filtrovať podľa:

  • termínu dokončenia úlohy,
  • označenia vybranou kategóriou,
  • priradenia konkrétnym osobám.

Filtrovanie úloh

3. Oznámenia e-mailom

Vďaka tejto novinke si môžete nastaviť e-mailové oznámenia so sumárom nadchádzajúcich úloh v najbližšom týždni. Tieto oznámenia si zapnete tak, že kliknete na ikonu ozubeného kolesa. Z menu vyberieme časť Oznámenia a zaškrtneme príslušný štvorček.

Oznámenia e-mailom

Pripravovaná novinka: integrácia úloh do Outlook-u

Novinka, na ktorej sa ešte stále pracuje, ale príde (dúfame) čoskoro je export úloh z Plannera a ich následná integrácia do Outlook-u. V praxi to znamená, že sa vám úlohy premietnu do vášho kalendára a na úlohy z Plannera len tak nezabudnete.

Ak sa vám tieto novinky páčia, budeme radi ak nám zanecháte komentár, ako ste ich naplno využili. Tým z vás, ktorí by ste radi odporúčali ďalšie vylepšenia v tejto aplikácií, radi by sme dali do pozornosti stránku Planner UserVoice, kde používatelia Plannera z celého sveta zanechávajú nové nápady a hlasujú za ne.

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn