Jesenné novinky v aplikácii OneNote

Obsah

Množstvo slovenských škôl disponuje s rôznym počtom interaktívnych tabúľ. Avšak iba málo z nich je tých “šťastných”, ktoré si môžu povedať, že majú v škole iba jeden typ interaktívnych tabúľ s tým istým softvérom. Napriek tejto diverzite, každá interaktívna tabuľa má funkciu, že pero tabule sa správa ako myška počítača.

Aplikácia OneNote je súčasťou operačného systému Windows 10 a v rámci tohto systému ju má každý používateľ predinštalovanú na svojom počítači. Ak takýto počítač pripojíte k interaktívnej tabuli, môžete plnohodnotne využívať aplikáciu OneNote ako náhradu ostatným softvérom a zároveň ako jednotnú platformu pre váš vyučovací proces.

O aplikácii OneNote pre Windows 10 som písala už vo viacerých článkoch napríklad: Imerzná čítačka už aj v slovenskom jazykuTop 10 OneNote funkcií alebo 10 skvelých tipov pre návrat do školy.

Tentokrát vám prinášam prehľad jesenných noviniek práve v tejto aplikácii OneNote pre Windows 10.

Efekty pri písaní rukou

Na karte Kreslenie môžete nájsť nové druhy úžasných a ligotavých efektov vo farbách lávy, oceánu, bronzu ružového zlata.

Funkcie v grafe

OneNote obsahuje úžasnú funkciu s názvom Matematika. Okrem zapísania rovnice do textovej podoby, výpočtu rovnice a vykreslenia grafu, odteraz OneNote dokáže vypočítať aj jej hlavné vlastnosti. Tieto vlastnosti nájdete v ponuke Kľúčové vlastnosti grafu.

Kľúčové funkcie grafu:

  • nuly
  • priesečník s osou y
  • minimum
  • maximum
  • doména
  • rozsah
  • inflexné body
  • monotónnosť
  • parita
  • vertikálne asymptoty
  • horizontálne asymptoty
  • šikmé asymptoty.

Prepojenie na konkrétny odsek

Pravým kliknutím na konkrétny odsek sa vám rozbalí kontextová ponuka ktorá obsahuje aj možnosť Kopírovať prepojenie do odseku. Takto si môžete vytvoriť rozcestník odkazov nielen na jednotlivé sekcie či stránky, ale aj na časti – odseky stránok.

Kopírovanie hypertextového prepojenia

Ak máte v stránke už existujúci hypertextový odkaz, pravým klikom si môžete v kontextovej ponuke vybrať možnosť prepojeniekopírovať prepojenie. Takto skopírovaný odkaz môžete prilepiť do hociktorej stránky.

Nedávne stránky

Pomocou šípok Dopredu Dozadu sa môžete jednoducho a elegantne pohybovať medzi nedávnymi stránkami s poznámkami.

Vylepšenie PDF výtlačkov

PDF súbory vkladané ako výtlačky do stránok získavajú aktualizáciu, vyzerajú čistejšie a ostrejšie.

Automatické opravy

Táto novinka je k dátumu zverejnenia článku, zatiaľ dostupná iba pre používateľov v programe Windows Insider.

V možnostiach zošita si jednoducho môžete zapnúť alebo vypnúť automatické používanie veľkých začiatočných písmen na začiatkoch viet.

Tlač jednotlivých častí zošita

Táto novinka je k dátumu zverejnenia článku, zatiaľ dostupná iba pre používateľov v programe Windows Insider.

Občas potrebujeme vytlačiť iba jednu stránku, občas sekciu či dokonca celý zošit. Táto aktualizácia sa môžno zdá zanedbateľná, no má obrovský význam pre všetkých pedagógov.

Tieto novinky sme pre vás spracovali aj vo videu.

Verím, že tieto novinky vám pomôžu pri vytváraní zaujímavých a atraktívnych poznámok na interaktívnej tabuli.

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn