Letné novinky v Microsoft Forms

Obsah

Vývojári aplikácie Microsoft Forms cez leto priniesli viacero noviniek. Určite si ich obľúbite.

Forms pre Excel

Používatelia, ktorí potrebujú dáta zo svojich formulárov ihneď analyzovať prostredníctvom aplikácie Excel sa tejto novinke potešia. Prieskumy pre Excel v rámci OneDrive for Business sa zmenili na Forms pre Excel.

Kliknutím na ponuku Nové, môžete si vytvoriť Excelovskú tabuľku s nadstavbou Formulárov. Tabuľku si môžete vytvoriť v hociktorom z vašich priečinkov na OneDrive for Business.

Takýmto vytvorením formulára získate všetky benefity aplikácie Forms a zároveň ste si vytvorili tabuľku, v ktorej sa nachádzajú vždy aktuálne údaje z prieskumu. Pri klasickom Formse si Excel tabuľku stiahnete jednorázovo a údaje sa nemenia.

Nový typ otázky – Hodnotenie

Tento typ otázky bol medzi učiteľmi jednou z najžiadanejších funkcií. Po kliknutí na +Pridať novú otázku a následne na tri bodky získate možnosť vytvárať otázky typu Hodnotenie.

Pri vytváraní formulára odpovede uvediete v správnom poradí a pri zobrazení sa možnosti náhodne premiešajú. Respondent pomocou šípok presúva odpovede do správneho poradia.

Automatické vyhodnotenie v kvízoch

Pri otázke typu Text môžete využiť možnosť zadania správnych odpovedí tak, aby sa študentom kvíz po odoslaní automaticky vyhodnotil a aby vedeli, koľko bodov za otázku získali.

Integrácia Microsoft Forms a Microsoft Flow

Radi využívate automatizované postupy pomocou aplikácie Microsoft Flow? Alebo také postupy nepoužívate a zišli by sa vám? Využite množstvo predpripravených postupov, ktoré ponúkajú interakciu s Microsoft Forms. Napríklad, ak ste vytvorili dávnejšie formulár alebo prieskum a odpovede prichádzajú iba sporadicky, no chcete si ich zaznamenať, využite možnosť automatizácie s využitím postupu, ktorý vám pošle informáciu o novej odpovedi prostredníctvom e-mailu.

E-mailové oznámenie o každej odpovedi

Pre tých, ktorí nepoužívajú automatizované procesy prišla novinky e-mailových oznámení o každej odpovedi. Kliknutím na tri body a vybraním možnosti Nastavenia, si úplne dole môžete zapnúť túto funkciu.

V prípade nového formulára ale aj kvízu, po vyplnení odpovede, vám príde e-mailové upozornenie na novú odpoveď.

 

Verím, že vám tieto nové funkcie pomôžu pri efektívnejšej práci s Microsoft Forms 🙂

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn