OneNote – novembrové novinky

Obsah

S miernym oneskorením vám prinášame novembrové novinky vo OneNote, ktoré po pridaní vám umožňujú viaceré možnosti pri vyučovaní pomocou nielen desktopového OneNote-u ale aj OneNote Online.

Nahrávanie zvukov

Využívanie zvukov na vyučovaní je zaujímavou súčasťou každej hodiny. Práve nahrávanie zvukov bolo pridané do OneNote Online tak, že si môžete nahrávať zvuky do OneNote kdekoľvek ste a na akomkoľvek zariadení.

Pre začatie nahrávania na webe kliknite na záložku Vložiť a potom Nahrať zvuk. Potom ako skončíte nahrávania stlačte Stop. Zvuk si môžete prehrať tak, že stlačíte možnosť Prehrať, ktorá sa vám zobrazí pri kliknutí na daný zvukový súbor. audio

OneNote-in-November-1[1]

Študenti si tak kedykoľvek môžu vypočuť nahrávku z cudzieho jazyka, vypočuť si výslovnosť, alebo zaznamenať si ich výkon na hodine hudobnej výchovy. Učitelia tak môžu hneď dať študentom spätnú väzbu – priamo cez Class Notebook.

Nahrávanie zvuku v OneNote Online je zatiaľ dostupné iba cez prehliadače Edge, Chrome a Firefox.

Vkladanie súborov ako prílohy

Predstavte si: ste študent používajúci OneNote Online na vytváranie svojich poznámok. Keď sa hodina skončí, učiteľ vám ešte v ten deň zašle prezentáciu v PowerPointe. Nebolo by skvelé, keby ste si mohli snímky z tejto prezentácie pridať priamo k svojim poznámkam vo OneNote? Alebo keď ste učiteľ, chceli ste si niekedy vložiť súbory priamo k svojim prípravám na vyučovacie hodiny? Nuž, už nemusíte na toto čakať 🙂

Teraz si môžete súbory vložiť do poznámok ako prílohy tak, že jednoducho kliknete na Vložiť, Súbor ako prílohu a potom vybrať, aký súbor chcete k poznámkam priložiť. Tak máte všetky materiály na jednom mieste.

OneNote-in-November-2[1]

Embedované videá v OneNote 2016 pre Windows desktop

Prostredie OneNote bolo vždy veľkým nástrojom na zdieľanie svojich myšlienok alebo vyjadrenie svojich nápadov. Používatelia sa najviac dožadovali práve po možnosti vkladať videá do OneNote tak, aby sa dali aj priamo prehrať.

Vytvorili sme pre vás nové tlačidlo Online Video, takže môžete vkladať vaše obľúbené videá z YouTube, Vimeo a dokonca aj Office MIX hneď vedľa svojich poznámok.

OneNote-in-November-3[1]

V dialógovom okne vložíte adresu vide a stlačíte OK. Video sa pridá do vašich poznámok.

OneNote-in-November-4[1]

YouTube embedované video:

OneNote-in-November-5[1]

Embedovaný Office MIX:

OneNote-in-November-6[1]

Plávajúci odznak OneNote pre Android

V prípade, že používate OneNote na Androidových zariadeniach, pripravili sme pre vás plávajúci odznak, vďaka ktorému si môžete pridávať nové poznámky jednoducho, rýchlo a efektívne.

OneNote-in-November-7[1]

OneNote pre iOS

Dotykom na OneNote app môžete rýchlo a efektívne vytvárať nové poznámky, pridávať fotky či prezerať posledné poznámky.

OneNote-in-November-8-1[1]

 

 

Veríme, že aj tieto novinky vám pomôžu pri vašich kreatívnych vyučovacích hodinách.

Zdieľajte alebo čítajte ďalej

Facebook
Twitter
LinkedIn